Dinsdag 5 juli vond het drukbezochte online webinar over ouderverstoting plaats. Maar liefst ruim 1000 geïnteresseerden uit het hele land luisterden naar de verhalen van de sprekers en konden vragen stellen in de chat. Hoe ermee om te gaan in de praktijk als jeugdprofessional kreeg ook de aandacht. Heb je het gemist? Het webinar is terug te kijken.
Kennis is voorwaarde voor herkennen problematiek
Ouderverstoting is complexe problematiek waar nog niet altijd voldoende aandacht voor is. Professionals lopen vaak vast in de wirwar van beschuldigingen en dynamieken die ten grondslag kunnen liggen aan (dreigend) contactverlies. Voldoende kennis en handvatten zijn nodig om signalen te herkennen en adequaat te handelen, zodat het probleem waar het kind mee worstelt al bij de oorsprong aangepakt kan worden.
Wim Salters, gezinsmanager Jeugdbescherming Amsterdam, was één van de bevlogen sprekers. Wim: “Heel goed dat er in de vorm van dit webinar aandacht is voor dit onderwerp. Als je geen kennis hebt over ouderverstoting kan je het in de praktijk ook niet herkennen. Kennis betreft complexe scheidingen maar ook over psychische problematiek van ouders. Zo belangrijk. Ik geef in mijn presentatie veel tips en tools. Het boek van Vanessa Maes, Blijven staan ondanks de storm, is een must voor iedereen. Ga dat lezen! Verder vind ik dat jeugdhulporganisaties moeten gaan versnellen in het aanbieden van trainingsprogramma’s voor hun medewerkers. Hier valt nog veel in te winnen”.
Organisatie webinar
Rena Eenshuistra – Coördinator NEJA
Machiel de Rooij – Organisatie NEJAJody Beltman – Programmamanager huiselijk geweld en kindermishandeling, Gemeente Amsterdam
Webinar terugkijken
Deel 1:
https://www.dropbox.com/s/slr2s0fxagfq2gx/Webinar%20Ouderverstoting%20Deel%201.mp4?dl=0
Deel 2:
https://www.dropbox.com/s/9mr0xca957zhrz8/Webinar%20Ouderverstoting%20Deel%202.mp4?dl=0