Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Coalitie Naar Thuis

In de Coalitie naar Thuis gaan professionals aan de slag voor kinderen om met hen en hun ouders en met de betrokken hulpverlener samen een duurzame plek – zo thuis mogelijk – te vinden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak is er al van alles uitgeprobeerd, is de oplossing onduidelijk of zijn er organisatorische obstakels. Door krapte ‘moeten’ we blij zijn met een verblijfsplek voor een kind, ook al weten we dat deze eigenlijk niet helemaal past…. met een nieuwe overplaatsing als gevolg.

In Amsterdam werken de Jeugdbescherming, Levvel, het NJI en de gemeente samen binnen de Coalitie naar Thuis en is het gelukt om voor een aantal jongeren een solide oplossing en plek te geven.

Bekijk hieronder het NEJA College van 25 mei 2021 waarin Sandra Hol (Levvel) en Debby Kastermans (Jeugdbescherming) van Coalitie naar Thuis hun kennis en ervaringen delen tijdens dit boeiende Transformatiecollege.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en deel jouw ervaringen met collega’s.

Andere thema's

Een nieuw seizoen van de podcast ‘Praktijk Wijsheid’
Aan het woord jongerenwerkers Gracianie Feliksdal (Amsterdam West, Marcanti College) en Sjoerd Bakker (Amsterdam Zuidoost, Open Schoolgemeenschap Bijlmer) Datum interview: woensdag 9 maart 2022
In haar workshop stond Anne stil bij de relatie tussen trauma en het lichaam en legde uit waarom lichaams- en ervaringsgerichte methoden zo waardevol