Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Transformatie-podcast #14 – Relatie stress, voeding, lichaam en brein

Te gast aan tafel: Sophie Kuizenga-Wessel

In deze podcast gaat Bas Adriaans voor Jij voor de jeugd in gesprek met Sophie Kuizenga-Wessel over de stress die kinderen ervaren en hoe hun lichaam daarop reageert. De voeding die ze door stress nemen, heeft ook een effect op hun lichaam en brein. Een inspiratie-podcast voor jeugdhulpverleners om ook eens het onderwerp voeding mee te nemen in de dagelijkse praktijk.

Sophie Kuizenga-Wessel is holistisch arts gepromoveerd op darmproblemen en seksuoloog. In haar praktijk combineert zij reguliere geneeskunde met o.a. orthomoleculaire geneeskunde, darmtherapie en leefstijl. In 2020 heeft zij de opleiding Seksuologie afgerond en de opgedane kennis en inzichten past zij toe ik in haar praktijk. 

Na de afronding van haar studie Geneeskunde is zij onderzoek gaan doen naar kinderen met darmproblemen, specifieker naar obstipatie en fecale incontinentie (poepongelukjes). In 2017, na ruim 4 jaar onderzoek heeft zij succesvol haar proefschrift verdedigd. Daarnaast heeft zij de opleiding tot orthomoleculair arts en darmtherapeut gevolgd. De kennis die zij de afgelopen jaren heeft opgedaan, brengt zij nu in de praktijk.

Beluister de hele podcast hier:

Gerelateerde onderwerpen
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en deel jouw ervaringen met collega’s.

Andere thema's

Een nieuwe Pitbulls-webinar van JIJ voor de Jeugd: dit keer met SPV’ers Paul Teixeira en Jan Woudwijk, die vertellen over de aanpak Innovatieve Psychiatrie
Online met een verstandelijke beperking. Wat gaat er schuil achter online risicogedrag bij mensen met een verstandelijke beperking? Waar trek je grenzen en hoe stimuleer
Het goede zeggen is nog makkelijk; het goede doen is een hele klus. Want hoe ga je om met kinderen die je tot het