Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Transformatie-podcast #14 – Relatie stress, voeding, lichaam en brein

Te gast aan tafel: Sophie Kuizenga-Wessel

In deze podcast gaat Bas Adriaans voor Jij voor de jeugd in gesprek met Sophie Kuizenga-Wessel over de stress die kinderen ervaren en hoe hun lichaam daarop reageert. De voeding die ze door stress nemen, heeft ook een effect op hun lichaam en brein. Een inspiratie-podcast voor jeugdhulpverleners om ook eens het onderwerp voeding mee te nemen in de dagelijkse praktijk.

Sophie Kuizenga-Wessel is holistisch arts gepromoveerd op darmproblemen en seksuoloog. In haar praktijk combineert zij reguliere geneeskunde met o.a. orthomoleculaire geneeskunde, darmtherapie en leefstijl. In 2020 heeft zij de opleiding Seksuologie afgerond en de opgedane kennis en inzichten past zij toe ik in haar praktijk. 

Na de afronding van haar studie Geneeskunde is zij onderzoek gaan doen naar kinderen met darmproblemen, specifieker naar obstipatie en fecale incontinentie (poepongelukjes). In 2017, na ruim 4 jaar onderzoek heeft zij succesvol haar proefschrift verdedigd. Daarnaast heeft zij de opleiding tot orthomoleculair arts en darmtherapeut gevolgd. De kennis die zij de afgelopen jaren heeft opgedaan, brengt zij nu in de praktijk.

Beluister de hele podcast hier:

Gerelateerde onderwerpen
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en deel jouw ervaringen met collega’s.

Andere thema's

Eerder dit jaar sloot Jeugdplatform Amsterdam aan bij een bijeenkomst van de Klankbordgroep Vluchtelingen (KVA). Dat was aanleiding om verder in gesprek te gaan
Van 2 t/m 9 november: Week van de Pleegzorg 2022. Het najaar heeft nu echt zijn intrede gedaan en wij zijn hard op weg
Een nieuw seizoen van de podcast ‘Praktijk Wijsheid’