Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

FamilieKracht

In Nederland kampen rond de 100.000 gezinnen met meervoudige en complexe problemen die stress veroorzaken. Vaak hebben de ouders uit deze gezinnen psychische problemen. Dat trekt een wissel op de opvoedvaardigheden van ouders en remt kinderen in hun ontwikkeling. Samenwerking met de volwassenen-GGZ is dus essentieel.

FamilieKracht in Zuidoost ontwikkelt een integrale werkwijze, gericht op het wegnemen van stress in complexe gezinnen en het bieden van integrale ondersteuning op alle levensgebieden. Om dit te kunnen doen hebben zij een goede samenwerkingsstructuur opgezet. Ouders worden binnen deze werkwijze standaard gescreend op GGZ-problematiek. Door onderzoek en een klankbordgroep waaraan wetenschappers deelnemen wordt gezorgd voor de ontwikkeling van een gedegen onderbouwde methode van werken. Dit project zal mogelijk uitgebreid worden naar Diemen en Ouderkerk aan de Amstel.

Lees hier het whitepaper van Familiekracht. Bekijk hier de presentatie over Familiekracht. En het mooie filmpje:

Naam projectleider: Roos van Soomeren
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en deel jouw ervaringen met collega’s.

Andere thema's

In deze podcast gaat Bas Adriaans voor Jij voor de jeugd in gesprek met Sophie Kuizenga-Wessel over de stress die kinderen ervaren en hoe
Hoe kan weekendpleegzorg een thuissituatie versterken en eventuele uithuisplaatsing voorkomen? Dat is de centrale vraag in deze podcast.
Van 2 t/m 9 november: Week van de Pleegzorg 2022. Het najaar heeft nu echt zijn intrede gedaan en wij zijn hard op weg