Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Pitbulls-webinar #14: Onvoorwaardelijk wonen

Zoals Pitbulls aan het pionieren zijn om uithuisplaatsingen te voorkomen, zo wordt in Kleinschalige Woonvoorzieningen gepionierd om het wonen voor kinderen onvoorwaardelijk te maken als zij vanwege  grote complexiteit van problematiek en gedrag geen perspectief op een plek in een gezin hebben. Juist voor deze kinderen is het voorkomen van doorplaatsingen noodzakelijk.

Het goede zeggen is nog makkelijk; het goede doen is een hele klus. Want hoe ga je om met kinderen die je tot het uiterste drijven en wat betekent het voor de dynamiek op de groep en in het team? Welke rol kunnen ouders en netwerk spelen? Wat betekent die druk die het onvoorwaardelijk wonen op je legt, wat kan je doen om dit vol te kunnen houden? En welke randvoorwaarden zijn noodzakelijk? Ellen van Emmerik en Jose Kocken vertellen over hun ervaringen binnen Parlan.

Hieronder kun je het volledige webinar terugkijken:

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en deel jouw ervaringen met collega’s.

Andere thema's

De MEIDENWERK conferentie stond dit jaar in het teken van kennis uitwisselen, best practices delen en elkaar (beter) te leren kennen. Bekijk de video
In deze nieuwe podcast van JIJ voor de Jeugd heeft Bas Adriaans te gast aan tafel: Kevin Scholte, werkzaam bij De Koppeling gesloten jeugdzorg.
Uitreiking TOPGGz-keurmerk aan drie afdelingen Levvel