Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Online met een verstandelijke beperking

Online met een verstandelijke beperking. Wat gaat er schuil achter online risicogedrag bij mensen met een verstandelijke beperking? Waar trek je grenzen en hoe stimuleer je juist positief en veilig mediagebruik?

Het mediagebruik van mensen met een verstandelijke beperking stelt zorg- en welzijnsprofessionals regelmatig voor uitdagingen. Vooral wanneer de ontwikkelingsleeftijd en kalenderleeftijd uiteenlopen, is het niet altijd gemakkelijk om passende ondersteuning te bepalen.

Tijdens een netwerksessie op 14 september gingen experts en professionals hierover in gesprek. Merle Wilmink, orthopedagoog bij Levvel, was aanwezig en vertelde over de ontwikkelingsleeftijd van mensen met een verstandelijke beperking.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en deel jouw ervaringen met collega’s.

Andere thema's

We praten nog wat en halen herinneringen op uit de periode dat ik M begeleidde.  Dat lekkere kletsen heeft natuurlijk een functie. Op de
Transformatie-podcast #11 – Gesloten jeugdzorg
De Transformatiebeweging is ontstaan uit een driejarig programma ‘Transformatie Jeugd’ (2019-2021), gefinancierd vanuit het Rijk, binnen Actieprogramma Zorg voor de Jeugd. Het programma is