Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Online met een verstandelijke beperking

Online met een verstandelijke beperking. Wat gaat er schuil achter online risicogedrag bij mensen met een verstandelijke beperking? Waar trek je grenzen en hoe stimuleer je juist positief en veilig mediagebruik?

Het mediagebruik van mensen met een verstandelijke beperking stelt zorg- en welzijnsprofessionals regelmatig voor uitdagingen. Vooral wanneer de ontwikkelingsleeftijd en kalenderleeftijd uiteenlopen, is het niet altijd gemakkelijk om passende ondersteuning te bepalen.

Tijdens een netwerksessie op 14 september gingen experts en professionals hierover in gesprek. Merle Wilmink, orthopedagoog bij Levvel, was aanwezig en vertelde over de ontwikkelingsleeftijd van mensen met een verstandelijke beperking.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en deel jouw ervaringen met collega’s.

Andere thema's

In deze nieuwe podcast van JIJ voor de Jeugd heeft Bas Adriaans te gast aan tafel: Kevin Scholte, werkzaam bij De Koppeling gesloten jeugdzorg.
Bekijk hier de motivatieverhalen van jeugdzorgwerker Nicky, gezinsmanager Tobias, gezinsmaatschappelijkwerker Femke, frontoffice-medewerker Selina en maatschappelijk werker Maaike: Wil jij hier ook aan bijdragen? Kom
Opgroeien in armoede. Helaas ervaren steeds meer kinderen en jongeren wat dat betekent. In de podcastserie Taboegbeeld dragen jongeren zelf onderwerpen aan die voor