Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

MEIDENWERK conferentie

4 oktober was de tweede editie van de stedelijke conferentie Meidenwerk.

4 oktober was de tweede editie van de stedelijke conferentie Meidenwerk.

Meidenwerkers zijn er voor alle (kwetsbare) meiden in Amsterdam. Zij helpen meiden weerbaar te zijn en voor zichzelf op te komen. Ze begeleiden, stimuleren en motiveren hen en dragen praktische oplossingen aan. Waar nodig schakelen ze gespecialiseerde instellingen in. De meidenwerkers treedt daarbij op als intermediair.

Waarom
Meidenwerkers zijn nodig want meiden zijn minder zichtbaar en veroorzaken meestal geen overlast. Dit betekent niet dat ze geen hulp nodig hebben. Meiden hebben hun eigen problemen waar ze mee moeten dealen. Denk aan verwaarlozing, seksueel misbruik, loverboy-praktijken en huiselijk geweld.

Doel
Het doel van deze conferentie was kennis uitwisselen, best practices delen en elkaar (beter) leren kennen. Daarnaast waren er verschillende workshops die konden worden gevolgd. Deze 2e conferentie MEIDENWERK was door de hoge opkomst, grote betrokkenheid en het enthousiasme van meer dan honderd deelnemers een groot succes.

Sfeer en meningen
Wil je de sfeer proeven van deze conferentie en weten wat fatimzahra baba van Saaam en House of Besma, Sophia Hoogland-Ramjiawan– van Samen voor Jongeren Amsterdam, Soumia Abalhaya van Combiwel, Nabila el Ouatassi auteur van Goud Bloed, Btissame El Bouhdifi van Gemeente Amsterdam, Naima Siti van Dock, Suzanna Roijé van perMens, Zaitoon Shah van Girls Forward, Oscar Bodelier van Dynamo Amsterdam, Marco de Haas van Dock, Anita Oliemans van Jellinek en Jackie Teerenstra van Ellence Academy van de conferentie vonden, bekijk dan de video.

Deelnemende organisaties
De stedelijke conferentie MEIDENWERK is georganiseerd door het expertise netwerk Meiden in Amsterdam. Deelnemende partijen zijn: Combiwel, Dock Amstel en Zaan, Dynamo-Amsterdam, Elance Academy, Gemeente Amsterdam afd. OJZD, Girls Forward, House of Besma, The Mall de Baarsjes, Ouder Kind team en Swazoom.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en deel jouw ervaringen met collega’s.

Andere thema's

Uitreiking TOPGGz-keurmerk aan drie afdelingen Levvel
Van 2 t/m 9 november: Week van de Pleegzorg 2022. Het najaar heeft nu echt zijn intrede gedaan en wij zijn hard op weg
Bekijk hier de motivatieverhalen van jeugdzorgwerker Nicky, gezinsmanager Tobias, gezinsmaatschappelijkwerker Femke, frontoffice-medewerker Selina en maatschappelijk werker Maaike: Wil jij hier ook aan bijdragen? Kom