Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

FamilieKracht

Tijdens onze Meet & Greets gaan projectleiders die werken vanuit het programma Transformatie in op wat het oplevert, want de inzet is een betere jeugdhulp, met minder uithuisplaatsingen. Betaalt al dat harde werk zich uit? En zo ja, hoe borg je dat en wat kunnen we ervan leren?

In FamilieKracht, een gezamenlijk project van De Opvoedpoli en Altra, zijn zorgprofessionals aan de slag gegaan, samen met partners in de wijk, om meervoudige en complexe problematiek bij gezinnen effectiever aan te pakken. De Opvoedpoli behandelt kinderen en jongeren met (complexe) psychische problemen in combinatie met opvoedingsondersteuning en de aanpak van eventuele problemen die spelen binnen gezinnen.

In deze Meet & Greet gaat Claudia Janssen in gesprek met Anna Kuijper, psycholoog en teamcoördinator van FamilieKracht, over de impact en werkwijze van het project.

Bekijk de Meet & Greet over FamilieKracht van 26 mei 2021:

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en deel jouw ervaringen met collega’s.

Andere thema's

Het goede zeggen is nog makkelijk; het goede doen is een hele klus. Want hoe ga je om met kinderen die je tot het
Een nieuwe Pitbulls-webinar van JIJ voor de Jeugd: dit keer met SPV’ers Paul Teixeira en Jan Woudwijk, die vertellen over de aanpak Innovatieve Psychiatrie
In dit Pitbulls-webinar van JIJ voor de Jeugd gaan we in op het thema ‘Complexe scheidingen’. Familierecht-advocaat Jolande ter Avest presenteerde (geanonimiseerde) teksten uit