Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Jeugdhulp Memoryspel

Opvoeders, kinderen en jongeren hebben ideeën over goede jeugdhulp. Soms komen deze overeen met professionals en beleidsmakers, soms vullen ze elkaar aan of verschillen de ideeën. Om daar achter te komen is het belangrijk om het gesprek met elkaar aan te gaan. Aan Amsterdamse opvoeders en jongeren is gevraagd wat zij belangrijk vinden als het om goede jeugdhulp gaat. Ook is er in de literatuur gedoken om te zien wat werkt volgens opvoeders en jeugd. Daaruit is een aantal thema’s gekomen, die volgens hen fundamenteel zijn voor goede jeugdhulp. Deze onderwerpen zijn vervolgens door hen uitgediept voor toepassing in de praktijk.

Deze thema’s zijn nu de leidende principes, die de ruggengraat vormen van de jeugdhulp. De leidende principes zijn verwerkt in een spel, het Jeugdhulp Memoryspel. Door het Memoryspel te spelen met opvoeders en jeugd, wissel je met elkaar uit wat opvoeders en jongeren belangrijk vinden in de jeugdhulp. In dit webinar wordt een kleine demonstratie gegeven van het spel.

Workshops Memoryspel inzetten

Wil je weten hoe je het spel kan inzetten en de leidende principe kan toepassen in je werk?

Bekijk hier het Pitbulls webinar van 8 oktober 2020 met Nita van Veluw over het Jeugdhulp Memoryspel:

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en deel jouw ervaringen met collega’s.

Andere thema's

In dit ervaringsverhaal vertelt een jongere over zijn ervaring met de gesloten jeugdzorg en een gezinshuis, en het belang van passende hulp en het
Levvel onderzocht hoe de specialisten de hulp aan gezinnen het beste kunnen geven.
Het goede zeggen is nog makkelijk; het goede doen is een hele klus. Want hoe ga je om met kinderen die je tot het