Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Jeugd en veiligheid

Juist in kwetsbare wijken moet de samenwerking van professionals rondom (risico)jongeren versterkt. Zo krijgen jongeren sneller en effectiever passende hulp en begeleiding en kunnen hardnekkige patronen doorbroken worden. Maar de samenwerking tussen professionals met verschillende achtergronden in zorg- en veiligheidsorganisaties is niet eenvoudig! Welke do’s en don’ts zijn er?

Martien Kuitenbrouwer vertelt over de ervaringen met de geïntegreerde werkwijze Jeugd en Veiligheid die de afgelopen twee jaar ontwikkeld is samen met professionals uit kwetsbare wijken in Amsterdam. Kijk de TED Talk van de Jij van de jeugd Week 2021 hier terug:

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en deel jouw ervaringen met collega’s.

Andere thema's

In deze nieuwe podcast van JIJ voor de Jeugd heeft Bas Adriaans te gast aan tafel: Kevin Scholte, werkzaam bij De Koppeling gesloten jeugdzorg.
Hoe kan weekendpleegzorg een thuissituatie versterken en eventuele uithuisplaatsing voorkomen? Dat is de centrale vraag in deze podcast.
Gewoonten, gebruiken, godsdienst, normen en waarden, wat we denken en doen, verschilt per cultuur. Als jeugdhulpprofessional kun je soms wel wat hulp gebruiken bij