Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland


Integraal werken met de ‘Jeugdspecialist in de Buurt’

Onderzoek 2020-2022

Levvel onderzocht hoe de specialisten de hulp aan gezinnen het beste kunnen geven.

Kinderen met problemen bij het opgroeien en/of ouders met problemen bij het opvoeden moeten in hun eigen omgeving hulp krijgen, in eerste instantie van een wijkteam. Als de problemen ernstig zijn of specifieke deskundigheid vragen, is specialistische hulp nodig. Ouders en jongeren willen niet dat ze hiervoor worden ‘doorverwezen’ naar locaties ver weg, maar dat de specialistische hulp ‘erbij gehaald’ wordt door de hulpverlener van het wijkteam.

Dit is 1 van de conclusies uit onderzoek naar de werkwijze van het ‘Jeugdspecialist in de buurt-team’. Levvel ( C. Konijn en J. Peeters) voerde dit onderzoek uit met ZonMw-subsidie van september 2020 tot september 2022. In het onderzoek is nagegaan hoe de specialisten de hulp aan gezinnen het beste kunnen geven door samen lerend te ontwikkelen aan de hand van ervaringen van cliënten en samenwerkingspartners, en resultaten van de hulp.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en deel jouw ervaringen met collega’s.

Andere thema's

Het is een verdrietig verhaal, maar één met een gouden randje. Pleegzorgwerkers Mariël en Nina moesten najaar 2021 op zoek naar pleegouders voor de
Uitreiking TOPGGz-keurmerk aan drie afdelingen Levvel
Hoe kan weekendpleegzorg een thuissituatie versterken en eventuele uithuisplaatsing voorkomen? Dat is de centrale vraag in deze podcast.