Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

IEDER KIND EEN VEILIG THUIS

Van 2 t/m 9 november: Week van de Pleegzorg 2022.

Het najaar heeft nu echt zijn intrede gedaan en wij zijn hard op weg naar de Week van de Pleegzorg, dit jaar van 2 tot en met 9 november. Waar we met zijn allen aandacht vragen voor alle pleegouders die hun hart en huis hebben opgesteld…en die kinderen die nu nog wachten op zo’n fijne plek.

Op deze verzamelpagina vindt je alle activiteiten die Levvel organiseert voor onze pleegouders en geïnteresseerden in pleegzorg. Maar ook acties die vanuit Pleegzorg Nederland in samenwerking met pleegzorgorganisaties plaatsvinden.

9 november: informatiebijeenkomst ‘Trauma en veerkracht’

Op donderdagavond 9 november organiseren wij in samenwerking met Timon en de gemeente Amsterdam een speciale informatiebijeenkomst over trauma en veerkracht. Deze avond is voor iedereen die meer wil weten over dit thema in het bijzonder of pleegzorg in het algemeen. 

Trauma en veerkracht                                                                       

Als pleegouder kun je kinderen een veilige thuissituatie bieden waarin ze kunnen herstellen van de traumatische gebeurtenissen die ze hebben meegemaakt. Maar als een getraumatiseerd kind fysiek veilig is, kan het zich psychisch nog lange tijd onveilig voelen en vaak vindt een kind het moeilijk om anderen te vertrouwen. Kennis over trauma en de effecten ervan op de ontwikkeling van kinderen stelt je als opvoeder in staat om het gevoel van veiligheid en de veerkracht van een kind te vergroten en een duurzame relatie op te bouwen met elkaar. 

In deze lezing, waarin we ook interactief aan de slag gaan, maken we een begin met kijken door een traumabril: door het gedrag van een kind te interpreteren in het licht van wat hij heeft meegemaakt, kun je als opvoeder gericht werken aan herstel.

Marthe Schneijderberg is orthopedagoog en GZ-psycholoog. Ze is werkzaam bij het Kinder- en Jeugdtraumacentrum van Kenter Jeugdhulp, een hooggespecialiseerd behandelcentrum voor kinderen en jongeren én voor hun ouders, met traumagerelateerde problematiek. Marthe verzorgt daarnaast scholing op het gebied van traumasensitief opvoeden, onderwijs en hulpverlening.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deze interessante avond bij te wonen.

Meer informatie en aanmelden

10 november: informatiebijeenkomst Noord Holland Noord

Op donderdagavond 10 november organiseren wij samen met Kenter, Parlan en de WSGV een online informatiebijeenkomst. Aanmelden via Open Je Wereld.

Benieuwd wat er nog meer landelijk wordt georganiseerd door andere pleegzorg organisaties? Neem dan een kijkje op de pagina van Pleegzorg Nederland. of op de pagina van Levvel

Gerelateerde onderwerpen
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en deel jouw ervaringen met collega’s.

Andere thema's

Het goede zeggen is nog makkelijk; het goede doen is een hele klus. Want hoe ga je om met kinderen die je tot het
Online met een verstandelijke beperking. Wat gaat er schuil achter online risicogedrag bij mensen met een verstandelijke beperking? Waar trek je grenzen en hoe stimuleer
Aan het woord jongerenwerkers Gracianie Feliksdal (Amsterdam West, Marcanti College) en Sjoerd Bakker (Amsterdam Zuidoost, Open Schoolgemeenschap Bijlmer) Datum interview: woensdag 9 maart 2022