Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Het juiste voor ieder kind

We hebben allemaal ideeën over wat het juiste is voor een kind. Heel goede ideeën zelfs! Vanuit een positieve intentie en met onze inzet en expertise hopen we hieraan bij te dragen. In de praktijk is dit soms niet zo eenvoudig. Hoe complexer de samenwerking, hoe stroperiger het proces kan zijn. Met de projectgroep Het Juiste Voor Ieder Kind zagen we het afgelopen jaar mooie processen, waarin onderwijs en jeugdhulp wijkgericht samen optrekken. Echt denken vanuit kansen en mogelijkheden. Ouders voelen zich hierdoor beter begrepen. Er is ruimte voor ieders inbreng en visie, ook die van het kind.

In het webinar Het juiste voor ieder kind  vertelt Natascha van Duijvenbode vanuit verschillende disciplines over de successen en lessen. Niet meer ‘afschuiven’, ‘opschalen’ of ‘afschalen’, maar wel: samenwerken in een verantwoordelijkheidsketen. We laten zien hoe helpend het is om te spreken van een gezamenlijke oplossingsgerichte taal. En: Hoe grenzen kunnen leiden tot meer begrip. Ouders in regie, met een vertrouwde contactpersoon ernaast om ze hierbij te ondersteunen. Bekijk het webinar hier:

Gerelateerde onderwerpen
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en deel jouw ervaringen met collega’s.

Andere thema's

Het is een verdrietig verhaal, maar één met een gouden randje. Pleegzorgwerkers Mariël en Nina moesten najaar 2021 op zoek naar pleegouders voor de
Een nieuwe Pitbulls-webinar van JIJ voor de Jeugd: dit keer met SPV’ers Paul Teixeira en Jan Woudwijk, die vertellen over de aanpak Innovatieve Psychiatrie
Hoe kan weekendpleegzorg een thuissituatie versterken en eventuele uithuisplaatsing voorkomen? Dat is de centrale vraag in deze podcast.