Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Factsheet FamilieKracht

Of kinderen zich positief ontwikkelen en veilig kunnen opgroeien, hangt voor grotendeels van de ouders af. Helaas wordt problematiek bij kinderen vaak te eenzijdig behandeld, terwijl de oorzaken ervan vaak in het hele gezin liggen. Dit geldt zeker voor gezinnen waarbij meervoudige en complexe problemen spelen die veel stress veroorzaken.

In april 2020 is daarom gestart met de ondersteuning van multistressgezinnen in Amsterdam Zuidoost vanuit een multidisciplinair FamilieKracht-team. Hierin werken De Opvoedpoli, Altra en het Buurtteam nauw samen. Het Transformatiefonds Jeugd Amsterdam ondersteunde het project om de werkwijze op te zetten en om een eerste evaluatie te doen.

In deze factsheet lees je de eerste resultaten en geleerde lessen van het project FamilieKracht.

Gerelateerde onderwerpen
Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en deel jouw ervaringen met collega’s.

Andere thema's

Hoe kan weekendpleegzorg een thuissituatie versterken en eventuele uithuisplaatsing voorkomen? Dat is de centrale vraag in deze podcast.
In haar workshop stond Anne stil bij de relatie tussen trauma en het lichaam en legde uit waarom lichaams- en ervaringsgerichte methoden zo waardevol
De Transformatiebeweging is ontstaan uit een driejarig programma ‘Transformatie Jeugd’ (2019-2021), gefinancierd vanuit het Rijk, binnen Actieprogramma Zorg voor de Jeugd. Het programma is