Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

De Schatkist

Een verzameling tips en tools voor professionals in de jeugdhulp in een interactief document, dat is de Schatkist. Het spreekwoord zegt: Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Jeugdhulp in Amsterdam en Amstelland doen we samen met jeugd en opvoeders. Want dan bereik je het beste resultaat. Iedereen is het daar over eens, alleen hoe doe je dat op een goede manier? Bekijk de Schatkist hier. Lees, klik en kijk rond!

Gezinnen weten wat er in de jeugdhulp werkt en wat niet.

De Schatkist is special samengesteld voor de jeugdprofessional, en zit vol met ideeën hoe je de samenwerking sterker kunt maken. De inhoud van de Schatkist is niet zomaar uit de lucht gegrepen maar door opvoeders, jongeren en jeugdprofessionals zelf bedacht.

Het is belangrijk dat alle kinderen, jongeren en ouders die ondersteuning nodig hebben deze hulp snel ontvangen en dat deze hulp op maat, nabij en effectief is.

In de Schatkist vind je ideeën over hoe je kunt samenwerken tijdens het hulpverleningstraject bijvoorbeeld bij reflectiemomenten. Maar ook kan de Schatkist helpen bij beleidsontwikkeling, bij het uitvoeren van projecten of onderzoek in de jeugdhulp. En je vindt er leidende principes die belangrijk zijn om het samenwerken handen en voeten te geven. Hopelijk helpt de schatkist jou in je dagelijkse werk om de samenwerking met een jeugdige en zijn of haar opvoeders vorm te geven.

Het doel van de Schatkist

  • Inspireren > hoe je kunt samenwerken met opvoeders en jeugd
  • Bewust worden > wat samenwerken kan opleveren
  • Leren en delen > van elkaars ervaringen, kennis en tools

Voor wie?

Voor iedereen die in de jeugdhulp met opvoeders en jeugd te maken heeft en in Amsterdam-Amstelland werkt:

  • Uitvoerende professionals in de jeugdhulp
  • Medewerkers van gemeenten
  • Ervaringsdeskundigen, cliëntenraden en jeugdraden

In de Schatkist vind je behalve informatie, tips en adviezen ook concrete handvatten om aan de slag te gaan met de leidende principes: het Jeugdhulp Memoryspel.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en deel jouw ervaringen met collega’s.

Andere thema's

In dit Pitbulls-webinar van JIJ voor de Jeugd gaan we in op het thema ‘Complexe scheidingen’. Familierecht-advocaat Jolande ter Avest presenteerde (geanonimiseerde) teksten uit
De MEIDENWERK conferentie stond dit jaar in het teken van kennis uitwisselen, best practices delen en elkaar (beter) te leren kennen. Bekijk de video
Bekijk hier de motivatieverhalen van jeugdzorgwerker Nicky, gezinsmanager Tobias, gezinsmaatschappelijkwerker Femke, frontoffice-medewerker Selina en maatschappelijk werker Maaike: Wil jij hier ook aan bijdragen? Kom