Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
Foto-voor-website

Workshop De-escalatie: meer dan een interventie?

Een jongeren die jou uitdaagt, een moeder die de confrontatie met je aangaat of het invoeren van nog een regel in een leefgroep. In allerlei situaties in ons werk, ambulant of residentieel, komen we tegen dat er strijd is of lijkt te ontstaan. Hiervoor zijn vaardigheden nodig om te de-escaleren.

In deze workshop staan we stil bij het thema de-escaleren en laten we zien dat de-escaleren niet alleen een interventie is, maar veel meer! We denken met elkaar na over onze eigen praktijk en delen theoretische inzichten en praktische voorbeelden om van de-escaleren meer een cultuur te maken.

Datum: dinsdag 20 april 2021
Tijd: 14:00 – 15:30 uur

De workshop wordt verzorgd door Petra Schaftenaar. Zij werkt als projectleider bij de Koppeling. Haar specialisaties zijn (onder andere) relationeel werken en dwangreductie in de gesloten zorg.

Meld je nu aan via: Workshop Jij voor de Jeugd: De-escalatie, meer dan een interventie? – Home (aanmelder.nl)

Let op! Er is een beperkt aantal plekken, wees er dus snel bij. 

Andere berichten

30 maart 2023
In Nederland was ik te complex voor hulpverleners door al mijn diagnoses en ging het steeds slechter. Maar in Spanje zagen ze mij als
16 maart 2023
Op 16 februari was IJburg College in Amsterdam het verzamelpunt van ruim 70 professionals uit het onderwijs, jongerenwerk, gemeentes, ministeries en onderzoeks- en kenniscentra.
9 maart 2023
In het kunstproject KIND VAN vertellen negentien inmiddels volwassen geworden kinderen met ouders met psychische en/of verslavingsproblemen hun verhaal. Ze zijn te zien op