Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
separeers-sluiten

Video – Petra Schaftenaar over sluiten van de separeers in de Koppeling

Bij het vernieuwen van de jeugdhulp is de samenwerking met jongeren en ouders cruciaal. Petra Schaftenaar is projectleider de-escalatie en dwangreductie bij de Koppeling. De Koppeling is een behandelcentrum JeugdzorgPlus, voor jongeren van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen. Het is een gesloten instelling. Petra heeft zich onder meer bezig gehouden met het sluiten van de separeer, in samenwerking met ouders en jongeren.

Het doel van haar project is om minder dwang en afzondering toe te passen, en ook -of juist- daarin is samenwerking met jongeren en de ouders belangrijk. ‘Je moet met elkaar heel goed kijken naar de cultuur die je hebt,’ vertelt Petra, ‘en die maak je ook samen met jongeren.’

Luister naar wat Petra Schaftenaar van dit traject in de Koppeling leerde. Deze video werd trouwens gemaakt  met hulp van jongeren van het ROC!

Het project Dwang Reductie

Meer weten over dit project? Kijk hier.

Andere berichten

22 november 2022
Voor de Jeugd 2022 – Jongerenwerk in school Jongerenwerkers werken steeds meer samen met het onderwijs. Door in en rondom school aanwezig te zijn,
3 november 2022
Portret pleegzorg: Sinds een half jaar verwelkomt Mirjam Zadelhoff samen met man Coen en haar drie kinderen broer Charlie*(10) en zus Bo*(9) uit Amsterdam.
1 november 2022
Een aanmeldloket voor iHUB-merken regio Amsterdam en omgeving