Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
Martien_6x6_BW

Terugkijken: Transformatiecollege met Martien Kuitenbrouwer

Woensdag 24 juni organiseerde Transformatieprogramma Jeugd Amsterdam – Amstelland samen met NEJA het tweede online college in de reeks. En het college was zeer inspirerend! En je kunt het nu terugkijken.

Martien Kuitenbrouwer verbond in dit college wetenschap met de prakijk. Het onderwerp was een goede samenwerking in ‘gedwongen’ neterken. Dit zijn netwerken waar een professional niet zozeer voor heeft gekozen, maar die wel onderdeel uitmaken van het werk. In de praktijk zijn die gedwongen netwerken er in vele vormen, denk aan wijkteams of netwerken van professionals rondom een gezin. Kortom, een boeiend onderwerp dat veel professionals in hun dagelijkse werk bezig houdt.

  • Je kunt de video van dit college HIER terugzien.
  • De presentatie is HIER te downloaden.

Moderatoren waren José Vianen (Transformatieprogramma Jeugd) en Machiel de Rooij (NEJA). De transformatiecolleges worden georganiseerd door het Transformatieprogramma Jeugd en het Netwerk Effectieve Jeugdhulp Amsterdam (NEJA), die samen werken aan het vernieuwen van de jeugdhulp. In augustus wordt de reeks weer doorgezet.

Andere berichten

30 maart 2023
In Nederland was ik te complex voor hulpverleners door al mijn diagnoses en ging het steeds slechter. Maar in Spanje zagen ze mij als
16 maart 2023
Op 16 februari was IJburg College in Amsterdam het verzamelpunt van ruim 70 professionals uit het onderwijs, jongerenwerk, gemeentes, ministeries en onderzoeks- en kenniscentra.
9 maart 2023
In het kunstproject KIND VAN vertellen negentien inmiddels volwassen geworden kinderen met ouders met psychische en/of verslavingsproblemen hun verhaal. Ze zijn te zien op