Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
Martien_6x6_BW

Terugkijken: Transformatiecollege met Martien Kuitenbrouwer

Woensdag 24 juni organiseerde Transformatieprogramma Jeugd Amsterdam – Amstelland samen met NEJA het tweede online college in de reeks. En het college was zeer inspirerend! En je kunt het nu terugkijken.

Martien Kuitenbrouwer verbond in dit college wetenschap met de prakijk. Het onderwerp was een goede samenwerking in ‘gedwongen’ neterken. Dit zijn netwerken waar een professional niet zozeer voor heeft gekozen, maar die wel onderdeel uitmaken van het werk. In de praktijk zijn die gedwongen netwerken er in vele vormen, denk aan wijkteams of netwerken van professionals rondom een gezin. Kortom, een boeiend onderwerp dat veel professionals in hun dagelijkse werk bezig houdt.

  • Je kunt de video van dit college HIER terugzien.
  • De presentatie is HIER te downloaden.

Moderatoren waren José Vianen (Transformatieprogramma Jeugd) en Machiel de Rooij (NEJA). De transformatiecolleges worden georganiseerd door het Transformatieprogramma Jeugd en het Netwerk Effectieve Jeugdhulp Amsterdam (NEJA), die samen werken aan het vernieuwen van de jeugdhulp. In augustus wordt de reeks weer doorgezet.

Andere berichten

22 november 2022
Voor de Jeugd 2022 – Jongerenwerk in school Jongerenwerkers werken steeds meer samen met het onderwijs. Door in en rondom school aanwezig te zijn,
3 november 2022
Portret pleegzorg: Sinds een half jaar verwelkomt Mirjam Zadelhoff samen met man Coen en haar drie kinderen broer Charlie*(10) en zus Bo*(9) uit Amsterdam.
1 november 2022
Een aanmeldloket voor iHUB-merken regio Amsterdam en omgeving