Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
Martien_6x6_BW

Terugkijken: Transformatiecollege met Martien Kuitenbrouwer

Woensdag 24 juni organiseerde Transformatieprogramma Jeugd Amsterdam – Amstelland samen met NEJA het tweede online college in de reeks. En het college was zeer inspirerend! En je kunt het nu terugkijken.

Martien Kuitenbrouwer verbond in dit college wetenschap met de prakijk. Het onderwerp was een goede samenwerking in ‘gedwongen’ neterken. Dit zijn netwerken waar een professional niet zozeer voor heeft gekozen, maar die wel onderdeel uitmaken van het werk. In de praktijk zijn die gedwongen netwerken er in vele vormen, denk aan wijkteams of netwerken van professionals rondom een gezin. Kortom, een boeiend onderwerp dat veel professionals in hun dagelijkse werk bezig houdt.

  • Je kunt de video van dit college HIER terugzien.
  • De presentatie is HIER te downloaden.

Moderatoren waren José Vianen (Transformatieprogramma Jeugd) en Machiel de Rooij (NEJA). De transformatiecolleges worden georganiseerd door het Transformatieprogramma Jeugd en het Netwerk Effectieve Jeugdhulp Amsterdam (NEJA), die samen werken aan het vernieuwen van de jeugdhulp. In augustus wordt de reeks weer doorgezet.

Andere berichten

3 mei 2022
Wethouder Zorg Simone Kukenheim opent nieuwe Leger des Heils locatie voor jongeren
7 april 2022
Samen voor Jongeren Amsterdam is in 2021 gestart met jongerenwerk in 20 vo-scholen verspreid over zes stadsdelen in Amsterdam. Vanaf 2022 is het jongerenwerk
8 maart 2022
Nadine Kamer is een trainingsactrice met een eigen, volle rugzak met ervaringen binnen de (gesloten) jeugdzorg. In de audiodocumentaire ‘Gesloten Kamer, Open Boek’ gaat