Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
Schermafbeelding 2022-03-08 om 21.23.54

Audiodocu Gesloten Kamer, Open Boek

Nadine Kamer is een trainingsactrice met een eigen, volle rugzak met ervaringen binnen de (gesloten) jeugdzorg. In de audiodocumentaire ‘Gesloten Kamer, Open Boek’ gaat Nadine in 8 afleveringen op zoek naar antwoorden. Als 12 jarig meisje belandde zij in de jeugdzorg en zelfs achter slot en grendel. Hoe zijn de betrokkenen destijds tot dit besluit gekomen? Wat waren de dilemma’s? Wat speelde zich achter het rookgordijn af? Wat hielp haar? En wat vooral niet?

Nadine neemt je mee in haar zoektocht van begin tot en met nu. Zij gaat in gesprek met haar voogd, oud groepsleider, ex-klasgenootje van de basisschool, haar buurvrouw destijds, haar moeder, enzovoorts. Een open, kwetsbare en eerlijke audiodocumentaire die meerdere kanten en dilemma’s belicht en niet met een oplossing komt.

Link naar de audiodocumentaire:

Meer informatie is te vinden op www.nadinekamer.nl/jeugdzorg

Andere berichten

23 november 2023
Deze uitwerking van het Kwaliteitskompas van het NJi is bedoeld voor gemeenten die seksueel grensoverschrijdend gedrag onder kinderen en jongeren willen voorkomen en verminderen.
15 november 2023
“Een Amsterdam waar ongewapend zijn de norm is, nu én in de toekomst.” Daar staat Actiecentrum Veiligheid en Zorg Amsterdam-Amstelland (AcVZ) voor. En tegelijkertijd
19 oktober 2023
Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) lanceerde op 27 september 2023 een tiendelige podcastserie genaamd ‘De Jeugdkantine’. Dit is dé ontmoetingsplaats voor jongeren, ouders, beleidsmakers en