Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
Schermafbeelding 2022-03-08 om 21.23.54

Audiodocu Gesloten Kamer, Open Boek

Nadine Kamer is een trainingsactrice met een eigen, volle rugzak met ervaringen binnen de (gesloten) jeugdzorg. In de audiodocumentaire ‘Gesloten Kamer, Open Boek’ gaat Nadine in 8 afleveringen op zoek naar antwoorden. Als 12 jarig meisje belandde zij in de jeugdzorg en zelfs achter slot en grendel. Hoe zijn de betrokkenen destijds tot dit besluit gekomen? Wat waren de dilemma’s? Wat speelde zich achter het rookgordijn af? Wat hielp haar? En wat vooral niet?

Nadine neemt je mee in haar zoektocht van begin tot en met nu. Zij gaat in gesprek met haar voogd, oud groepsleider, ex-klasgenootje van de basisschool, haar buurvrouw destijds, haar moeder, enzovoorts. Een open, kwetsbare en eerlijke audiodocumentaire die meerdere kanten en dilemma’s belicht en niet met een oplossing komt.

Link naar de audiodocumentaire:

Meer informatie is te vinden op www.nadinekamer.nl/jeugdzorg

Andere berichten

30 maart 2023
In Nederland was ik te complex voor hulpverleners door al mijn diagnoses en ging het steeds slechter. Maar in Spanje zagen ze mij als
16 maart 2023
Op 16 februari was IJburg College in Amsterdam het verzamelpunt van ruim 70 professionals uit het onderwijs, jongerenwerk, gemeentes, ministeries en onderzoeks- en kenniscentra.
9 maart 2023
In het kunstproject KIND VAN vertellen negentien inmiddels volwassen geworden kinderen met ouders met psychische en/of verslavingsproblemen hun verhaal. Ze zijn te zien op