Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
Schermafbeelding 2022-03-08 om 21.23.54

Audiodocu Gesloten Kamer, Open Boek

Nadine Kamer is een trainingsactrice met een eigen, volle rugzak met ervaringen binnen de (gesloten) jeugdzorg. In de audiodocumentaire ‘Gesloten Kamer, Open Boek’ gaat Nadine in 8 afleveringen op zoek naar antwoorden. Als 12 jarig meisje belandde zij in de jeugdzorg en zelfs achter slot en grendel. Hoe zijn de betrokkenen destijds tot dit besluit gekomen? Wat waren de dilemma’s? Wat speelde zich achter het rookgordijn af? Wat hielp haar? En wat vooral niet?

Nadine neemt je mee in haar zoektocht van begin tot en met nu. Zij gaat in gesprek met haar voogd, oud groepsleider, ex-klasgenootje van de basisschool, haar buurvrouw destijds, haar moeder, enzovoorts. Een open, kwetsbare en eerlijke audiodocumentaire die meerdere kanten en dilemma’s belicht en niet met een oplossing komt.

Link naar de audiodocumentaire:

Meer informatie is te vinden op www.nadinekamer.nl/jeugdzorg

Andere berichten

22 november 2022
Voor de Jeugd 2022 – Jongerenwerk in school Jongerenwerkers werken steeds meer samen met het onderwijs. Door in en rondom school aanwezig te zijn,
3 november 2022
Portret pleegzorg: Sinds een half jaar verwelkomt Mirjam Zadelhoff samen met man Coen en haar drie kinderen broer Charlie*(10) en zus Bo*(9) uit Amsterdam.
1 november 2022
Een aanmeldloket voor iHUB-merken regio Amsterdam en omgeving