Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
SITE image JvdJ podcastjeugdkantine 43

Podcast de Jeugdkantine: ‘Opgroeien in armoede is opgroeien in schaamte’

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) lanceerde op 27 september 2023 een tiendelige podcastserie genaamd ‘De Jeugdkantine’. Dit is dé ontmoetingsplaats voor jongeren, ouders, beleidsmakers en jeugdprofessionals. Presentatoren Nienke de la Rive Box en Rida Deraoui nemen je mee op verkenningstocht door de leefwereld van jongeren. Zij duiken in thema’s zoals sociale media, jeugdcriminaliteit en prestatiedruk. In elke aflevering verkennen ze een onderwerp, onderbouwd met praktische ervaring, wetenschappelijke inzichten en persoonlijke levenservaring. Luister jij mee?

De laatste aflevering van podcast De Jeugdkantine gaat over armoede. Het gesprek gaat over de stelling ‘Opgroeien in armoede is opgroeien in schaamte’. Presentatoren Nienke de la Rive Box en Rida Deraoui gaan hierover in gesprek met Ellen Donkers, projectleider kansen voor alle kinderen bij het NJi, en Stephanie Boer, ervaringsdeskundige. Ook jongeren op straat komen aan het woord.

Luister of bekijk de podcast-aflevering hieronder:

Meer afleveringen bekijken?

De Jeugdkantine vind je elke twee weken, op woensdag, in je favoriete podcastapp. Volg De Jeugdkantine zodat je geen aflevering mist en beluister alvast de eerste twee afleveringen:

Apple Podcast
Spotify
Deezer

Andere berichten

23 november 2023
Deze uitwerking van het Kwaliteitskompas van het NJi is bedoeld voor gemeenten die seksueel grensoverschrijdend gedrag onder kinderen en jongeren willen voorkomen en verminderen.
15 november 2023
“Een Amsterdam waar ongewapend zijn de norm is, nu én in de toekomst.” Daar staat Actiecentrum Veiligheid en Zorg Amsterdam-Amstelland (AcVZ) voor. En tegelijkertijd
11 oktober 2023
Cindy Gordon-Arthur werkt als ambulant begeleider en ‘aandachtsfunctionaris kind’ bij de Business Unit Jeugd en Gezin. Ze helpt afdelingsbreed te kijken naar wat kinderen