Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
Diverse afbeeldingen-4

Mentale vooruitgang van gezinnen

Hoe kunnen we kinderen het beste tot volle bloei laten komen? Hoe kunnen we gezinnen mentaal krachtiger maken?

Het boek De mentale vooruitgang van gezinnen geeft antwoord op deze belangrijke vragen. Belangrijk, omdat gezinnen via de kinderen de toekomst van ons land bepalen.  Levvel is één van coauteurs van dit boek.

Praktische tips

Dit boek is nuttig leesvoer voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van kinderen, in hun opvoeding en in de vraag hoe je als opvoeder samen met hen een fijn gezin kunt vormen. Met de  ‘Mentale Schijf van Vijf voor Opvoeders’ geeft de denktank praktische tips over wat opvoeders kunnen doen en laten om de mentale kracht van hun gezin te vergroten. Het is ook een boek voor mensen met een passie voor publieke en geestelijke gezondheidzorg, jeugdzorg, kinderopvang en onderwijs. De denktank heeft ook een grote hoeveelheid nuttige aanbevelingen voor hoe onder meer gemeenten, onderwijs, jeugdzorg, werkgevers en de rijksoverheid Nederland daadwerkelijk een gezinsvriendelijke samenleving kunnen maken. 

Andere berichten

30 maart 2023
In Nederland was ik te complex voor hulpverleners door al mijn diagnoses en ging het steeds slechter. Maar in Spanje zagen ze mij als
16 maart 2023
Op 16 februari was IJburg College in Amsterdam het verzamelpunt van ruim 70 professionals uit het onderwijs, jongerenwerk, gemeentes, ministeries en onderzoeks- en kenniscentra.
9 maart 2023
In het kunstproject KIND VAN vertellen negentien inmiddels volwassen geworden kinderen met ouders met psychische en/of verslavingsproblemen hun verhaal. Ze zijn te zien op