Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
kamers met aandacht

Kamers met Aandacht is op zoek naar… kamers

Stichting Kamers met Aandacht is een non-profit organisatie die op een heel pragmatische manier uitstroom uit de jeugdzorg wil bevorderen. Concreet? Het aantal dak- en thuisloze jongeren verminderen door voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar een kamer te regelen. Zodat ze een plek hebben om te wonen, maar wel met, naast ambulante begeleiding, de informele steun van de verhuurder, huisgenoten en omgeving. Zo is de stap naar zelfstandigheid niet te groot. En nu zoeken ze naar meer adressen in Amsterdam.

De organisatie Kamers met Aandacht is in Amsterdam op zoek naar meer adressen waar jongeren tijdelijk terecht kunnen. Verhuurders worden vanuit de organisatie bijgestaan door Tessa (kinderpsycholoog) en Bianca (oprichter Kamers met Aandacht). Hoe is dat, om een jongere in huis te krijgen? Schenly en Helenus hebben sinds anderhalf jaar een jongere in huis. Op de website van Kamers voor Aandacht lees je een interview met hen, wat zeker de moeite waard is.

Naar het interview.

Contact met de organisatie? Dat kan via deze link.  

(Dit bericht kwamen we tegen op de LinkedIn pagina van Kamers met Aandacht. Zelf een tip over een jeughulpinitiatief dat de aandacht van collega’s in de regio verdient? Mail ons via het contactformulier)

Andere berichten

25 mei 2023
Het verbinden van onderwijs en jeugdhulp loopt als een rode draad door de loopbaan van Natascha van Duijvenbode. Tijdens haar baan in een jeugdgevangenis
18 mei 2023
Sinds 1 mei is Marenne van Kempen aan de slag bij Blijvend Veilig. Wie is deze kersverse transformatieleider, die deze uitdaging aangaat nadat ze
11 mei 2023
‘Doorplaatsen van jonge, kwetsbare meisjes in de (gesloten) jeugdzorg kan worden voorkomen.’ Eerder passende hulp bieden, helpt doorplaatsen van jonge kwetsbare meisjes in (gesloten)