Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
Diverse afbeeldingen

Jongerenwerkers in school

Voor de Jeugd 2022 – Jongerenwerk in school

Jongerenwerkers werken steeds meer samen met het onderwijs. Door in en rondom school aanwezig te zijn, staan ze dichter bij de jongeren en hun belevingswereld. Op maandag 7 november, vanuit de Westergasfabriek Amsterdam, was de Voor de Jeugd Dag. Tijdens deze jubileumdag kwam ook het project: Jongerenwerk in school aan bod (onderdeel van Programma Positief Perspectief).

Jeffrey Post – Teamleider Leerlingzaken en Onderwijsondersteuning bij DENISE / De Nieuwe Internationale School Esprit in Amsterdam – besprak samen met Tewatha Muller, Jongerenwerker in School bij Dock en Alex de eerste ervaringen van dit project.

Bekijk de video van deze interessante sessie.

Andere berichten

25 mei 2023
Het verbinden van onderwijs en jeugdhulp loopt als een rode draad door de loopbaan van Natascha van Duijvenbode. Tijdens haar baan in een jeugdgevangenis
18 mei 2023
Sinds 1 mei is Marenne van Kempen aan de slag bij Blijvend Veilig. Wie is deze kersverse transformatieleider, die deze uitdaging aangaat nadat ze
11 mei 2023
‘Doorplaatsen van jonge, kwetsbare meisjes in de (gesloten) jeugdzorg kan worden voorkomen.’ Eerder passende hulp bieden, helpt doorplaatsen van jonge kwetsbare meisjes in (gesloten)