Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
JIJ willem de zwijger zaal

Jij voor de jeugd Week 2021 – Een terugblik en de opbrengsten

Je moet het ijzer smeden als het heet is, maar ook als het weer koud is.’  Het was één van de inspirerende uitspraken in Pakhuis de Zwijger tijdens het slot-event van de JIJ voor de jeugd Week op 11 november 2021. Een dag waar professionals in gesprek gingen met ervaringsdeskundigen in het kader van de transformatie Jeugd. 

Het programma Transformatie Jeugd werkte afgelopen jaren intensief samen met (jeugd)instellingen aan het zo thuis en veilig mogelijk laten opgroeien van kinderen. Van 8 tot en met 11 november 2021 stonden de resultaten en opbrengsten van de transformatie van de jeugdhulp in de spotlight tijdens de JIJ voor de jeugd Week. In de week werden talloze workshops, webinars, podcasts TED Talks gehouden rond urgente thema’s in de jeugdhulpverlening. Jeugdhulpprofessionals kregen tools waar ze direct mee aan de slag konden.

Transformatie gaat door

Ondanks dat de Transformatie Jeugd als programma afloopt, gaat de transformatie als beweging door. De nieuwe werkwijzen, verbeterde samenwerking en de tools die zijn ontwikkeld, zijn onderdeel van het werk in de praktijk geworden. Zoals een professional vertelde: ‘Ik kan niet meer op een andere manier werken!’

Ook deze website blijft bestaan en wordt het komend jaar gevuld met nieuws en inkijkjes in de praktijk om jeugdhulpprofessionals, en vele andere professionals, te blijven inspireren. De partijen in de sector pakken opgaven op die ze tegenkomen om blijvend te werken aan de ambitie; nog meer kinderen zo thuis mogelijk op te laten groeien en gezinnen goed te ondersteunen.

Kijk diverse workshops en TED Talks terug: 

Lees en download hier de opbrengsten van het programma Transformatie Jeugd.

Andere berichten

22 november 2022
Voor de Jeugd 2022 – Jongerenwerk in school Jongerenwerkers werken steeds meer samen met het onderwijs. Door in en rondom school aanwezig te zijn,
3 november 2022
Portret pleegzorg: Sinds een half jaar verwelkomt Mirjam Zadelhoff samen met man Coen en haar drie kinderen broer Charlie*(10) en zus Bo*(9) uit Amsterdam.
1 november 2022
Een aanmeldloket voor iHUB-merken regio Amsterdam en omgeving