Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
Diverse afbeeldingen-2

Indienen Workshop, Tafelgesprek en Posterpresentatie

Op de NEJA-conferentie van 30 maart 2023 is er de gelegenheid om een workshop of tafelgesprek te organiseren of een posterpresentatie te houden over een van de volgende thema’s:

 • Veiligheid thuis
 • Armoede
 • Gebiedsgericht werken en samenwerken in het sociaal domein
 • Systemisch werken / Werken met het gezinssysteem
 • Cliëntenparticipatie 

Om het inhoudelijke programma in te vullen is dit een uitnodiging van de congrescommissie aan alle instellingen en organisaties, die zich verbonden voelen met NEJA, om voorstellen in te dienen voor een workshop, tafelgesprek of posterpresentatie. U kunt uw voorstellen insturen tot uiterlijk 13 januari 2023.

Aansluitend zal de congrescommissie een evenwichtige keuze maken uit de inzendingen, op basis van uw informatie en de variatie van ingediende voorstellen.

Indieners kunnen kiezen uit de volgende werkvormen:

 • Workshop: een workshop kan worden georganiseerd door een of meer presentatoren. Gevraagd wordt om ‘een pareltje’ in te brengen, een combinatie van praktijk en onderzoek of een combinatie van beleid en onderzoek. Duur max. 45 minuten, met gebruik van interactieve werkvormen en ondersteund door Powerpoint en/of video.; 
 • Tafelgesprek: een kleinschalig gesprek met maximaal 10 deelnemers, waarbij de indiener een korte inleiding houdt (max. 10 min.) en vervolgens met de deelnemers in een gesprek de input of reacties ophaalt op een onderzoeksopzet, methodiek of concrete werkwijze. Duur max. 45 minuten, ondersteunende mediavormen alleen op eigen laptop (geen scherm aanwezig).
 • Posterpresentatie: posterpresentaties zijn bedoeld voor iedereen, die een onderzoeksidee, een onderzoeksopzet of (voorlopige cq. tussentijdse) onderzoeksresultaten over effectieve jeugdhulp wil presenteren. Deze presentaties zijn bedoeld om reacties, adviezen en informatie op te halen bij de deelnemers. Duur: de gehele dag (mn. tijdens de drie pauzes), in de vorm van eigen poster.

  Congrescommissie:
  Rena Eenshuistra – Coördinator
  Marc Dinkgreve – Lid congrescommissie
  Marc Noom – Lid Congrescommissie
  Machiel de Rooij – Organisatie

  Het NEJA staat voor het verbinden van praktijk, onderzoek en beleid in het Amsterdamse jeugddomein. De NEJA-conferentie wordt georganiseerd in samenwerking met de Kenniswerkplaats Transformatie Jeugd Amsterdam (KeTJAA) en de Gemeente Amsterdam.

  Andere berichten

  25 mei 2023
  Het verbinden van onderwijs en jeugdhulp loopt als een rode draad door de loopbaan van Natascha van Duijvenbode. Tijdens haar baan in een jeugdgevangenis
  18 mei 2023
  Sinds 1 mei is Marenne van Kempen aan de slag bij Blijvend Veilig. Wie is deze kersverse transformatieleider, die deze uitdaging aangaat nadat ze
  11 mei 2023
  ‘Doorplaatsen van jonge, kwetsbare meisjes in de (gesloten) jeugdzorg kan worden voorkomen.’ Eerder passende hulp bieden, helpt doorplaatsen van jonge kwetsbare meisjes in (gesloten)