Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
Diverse afbeeldingen-2

Indienen Workshop, Tafelgesprek en Posterpresentatie

Op de NEJA-conferentie van 30 maart 2023 is er de gelegenheid om een workshop of tafelgesprek te organiseren of een posterpresentatie te houden over een van de volgende thema’s:

 • Veiligheid thuis
 • Armoede
 • Gebiedsgericht werken en samenwerken in het sociaal domein
 • Systemisch werken / Werken met het gezinssysteem
 • Cliëntenparticipatie 

Om het inhoudelijke programma in te vullen is dit een uitnodiging van de congrescommissie aan alle instellingen en organisaties, die zich verbonden voelen met NEJA, om voorstellen in te dienen voor een workshop, tafelgesprek of posterpresentatie. U kunt uw voorstellen insturen tot uiterlijk 13 januari 2023.

Aansluitend zal de congrescommissie een evenwichtige keuze maken uit de inzendingen, op basis van uw informatie en de variatie van ingediende voorstellen.

Indieners kunnen kiezen uit de volgende werkvormen:

 • Workshop: een workshop kan worden georganiseerd door een of meer presentatoren. Gevraagd wordt om ‘een pareltje’ in te brengen, een combinatie van praktijk en onderzoek of een combinatie van beleid en onderzoek. Duur max. 45 minuten, met gebruik van interactieve werkvormen en ondersteund door Powerpoint en/of video.; 
 • Tafelgesprek: een kleinschalig gesprek met maximaal 10 deelnemers, waarbij de indiener een korte inleiding houdt (max. 10 min.) en vervolgens met de deelnemers in een gesprek de input of reacties ophaalt op een onderzoeksopzet, methodiek of concrete werkwijze. Duur max. 45 minuten, ondersteunende mediavormen alleen op eigen laptop (geen scherm aanwezig).
 • Posterpresentatie: posterpresentaties zijn bedoeld voor iedereen, die een onderzoeksidee, een onderzoeksopzet of (voorlopige cq. tussentijdse) onderzoeksresultaten over effectieve jeugdhulp wil presenteren. Deze presentaties zijn bedoeld om reacties, adviezen en informatie op te halen bij de deelnemers. Duur: de gehele dag (mn. tijdens de drie pauzes), in de vorm van eigen poster.

  Congrescommissie:
  Rena Eenshuistra – Coördinator
  Marc Dinkgreve – Lid congrescommissie
  Marc Noom – Lid Congrescommissie
  Machiel de Rooij – Organisatie

  Het NEJA staat voor het verbinden van praktijk, onderzoek en beleid in het Amsterdamse jeugddomein. De NEJA-conferentie wordt georganiseerd in samenwerking met de Kenniswerkplaats Transformatie Jeugd Amsterdam (KeTJAA) en de Gemeente Amsterdam.

  Andere berichten

  23 januari 2023
  Thursten (26) is slechts 4 jaar oud als zijn moeder voor zijn ogen overlijdt. Het achtervolgt hem nog steeds.
  22 november 2022
  Voor de Jeugd 2022 – Jongerenwerk in school Jongerenwerkers werken steeds meer samen met het onderwijs. Door in en rondom school aanwezig te zijn,
  3 november 2022
  Portret pleegzorg: Sinds een half jaar verwelkomt Mirjam Zadelhoff samen met man Coen en haar drie kinderen broer Charlie*(10) en zus Bo*(9) uit Amsterdam.