Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
online infobijeenkomst 15_06_2021

Hoe gaat het met pleegzorgcampagne OPENJEWERELD.NU

In Amsterdam en omgeving zijn er tientallen kinderen die om verschillende redenen tijdelijk of voor lange tijd niet thuis kunnen wonen. Voor deze kinderen is pleegzorg mogelijk een goede (tijdelijke of duurzame) oplossing. Om meer pleegouders te werven is de campagne OPEN JE WERELD al enige tijd geleden gestart. Hoe staat het ermee?

Achtergrond

Over die eerste campagne: Als onderdeel van het project ‘Versterken Pleegzorg’ is vorig jaar de grote regionale wervingscampagne voor pleegouders gestart. Dit was in het verlengde van de landelijke wervingscampagne: openjewereld.nu. Inmiddels zijn er dit jaar nog twee kleinere campagnes geweest om navolging te geven aan de campagne van vorig jaar.

Afsluitende bijeenkomst met 100+ geinteresseerden

Als afsluitende ‘call to action’ was er half juni een online informatiebijeenkomst (zie foto) voor geïnteresseerden in het pleegouderschap. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de gezamenlijke pleegzorgorganisaties in Noord Holland: Levvel, Timon, Parlan, Kenter, WSGV en Youké. Meer dan 100 personen meldden zich aan en het enthousiasme van de deelnemers was groot en de gesprekken intensief.

Onder leiding van onder andere ambassadeur van de jeugd  Kevin Scholte en een wervingsmedewerker van een van de pleegzorgorganisaties werden in het plenaire gedeelte alle formele ins en outs over pleegzorg gedeeld. Daarna werden de deelnemers verdeeld over verschillende break-outrooms waar ze in gesprek konden met pleegouders en een medewerker van een van de pleegzorgorganisaties.

De organisatie hoopt op deze manier nog meer goede en veilige plekken bij gezinnen te realiseren voor alle kinderen die dat zo hard nodig hebben.

Ken je mensen die pleegouder willen worden?

Niet iedereen weet dat pleegouderschap heel divers is, en niet altijd voltijd. Met de campagnes is meer aandacht gegeven aan deze andere verschillende vormen van pleegzorg: parttime, tijdelijk, langdurig, voltijd of parttime!  Heb je een netwerk? Deel dan openjewereld.nu, hier vinden en doe de test!

Andere berichten

27 september 2022
SCRES, screening en evaluatie bij scheidingshulp
22 september 2022
Integrale aanpak Switch doorbreekt geweldsspiraal. Gezamenlijk persbericht Altra (onder van iHUB), Blijf Groep, BRight GGZ en De Waag Woensdag 21 september 2022
15 juli 2022
Leger des Heils Goodwill Magazine verschijnt 2 x per jaar.