Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
Schermafbeelding-2020-11-03-om-10.05.23

Bijzondere samenwerking in campagne pleegzorg

Van 28 oktober tot en met 4 november 2020 was het de landelijke week van de pleegzorg, met de campagne ‘Open je wereld’. De campagne loopt door tot het voorjaar 2021. De regio Amsterdam-Amstelland en de regio Zaanstreek-Waterland steunen de regionale campagne om meer pleegouders en vrijwilligers voor gezinsondersteuning te vinden.

Zichtbaarheid

De posters hangen door de hele regio, online wordt campagnebeeld getoond en zo meer. Zoals  op regionale televisie: AT5 besteedde in opdracht van de gemeente aandacht aan het onderwerp in ‘Amsterdam Informeert’, waarin een gezin over hun ervaring als weekendpleegouders. Maar er is -binnen de mogelijkheden ivm corona- ook aandacht voor ontmoetingen. Bijeenkomsten geven mensen de mogelijkheid om vragen te stellen, zoals deze regionale bijeenkomst. Ook is er aandacht aan besteed door landelijke en regionale media.

Nieuwe aanpak

Anita Visscher, projectleider ‘Zo veilig mogelijk thuis’ – van het Programma Transformatie Jeugd: “Wat deze regionale campagne zo bijzonder maakt is de samenwerking van 4 pleegzorgorganisaties in de regio’s Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland.  En ook het samenwerken met lichtere vormen van gezinsondersteuning is nieuw in deze campagne. We hopen daarmee meer mensen te enthousiasmeren om iets voor een kind van een ander te betekenen.”

En jij?

Dat er een tekort aan pleegouders is, is al een langer lopend probleem. Goede informatie, bijeenkomsten en ervaringsverhalen moeten potentiële pleegouders over de streep trekken. Dus de vraag stellen we ook hier gewoon, als je toch aan het lezen bent: is pleegouder worden niet ook iets voor jou? Kijk op openjewereld.nu.

 

 

Andere berichten

30 maart 2023
In Nederland was ik te complex voor hulpverleners door al mijn diagnoses en ging het steeds slechter. Maar in Spanje zagen ze mij als
16 maart 2023
Op 16 februari was IJburg College in Amsterdam het verzamelpunt van ruim 70 professionals uit het onderwijs, jongerenwerk, gemeentes, ministeries en onderzoeks- en kenniscentra.
9 maart 2023
In het kunstproject KIND VAN vertellen negentien inmiddels volwassen geworden kinderen met ouders met psychische en/of verslavingsproblemen hun verhaal. Ze zijn te zien op