Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
Schermafbeelding-2020-11-03-om-10.05.23

Bijzondere samenwerking in campagne pleegzorg

Van 28 oktober tot en met 4 november 2020 was het de landelijke week van de pleegzorg, met de campagne ‘Open je wereld’. De campagne loopt door tot het voorjaar 2021. De regio Amsterdam-Amstelland en de regio Zaanstreek-Waterland steunen de regionale campagne om meer pleegouders en vrijwilligers voor gezinsondersteuning te vinden.

Zichtbaarheid

De posters hangen door de hele regio, online wordt campagnebeeld getoond en zo meer. Zoals  op regionale televisie: AT5 besteedde in opdracht van de gemeente aandacht aan het onderwerp in ‘Amsterdam Informeert’, waarin een gezin over hun ervaring als weekendpleegouders. Maar er is -binnen de mogelijkheden ivm corona- ook aandacht voor ontmoetingen. Bijeenkomsten geven mensen de mogelijkheid om vragen te stellen, zoals deze regionale bijeenkomst. Ook is er aandacht aan besteed door landelijke en regionale media.

Nieuwe aanpak

Anita Visscher, projectleider ‘Zo veilig mogelijk thuis’ – van het Programma Transformatie Jeugd: “Wat deze regionale campagne zo bijzonder maakt is de samenwerking van 4 pleegzorgorganisaties in de regio’s Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland.  En ook het samenwerken met lichtere vormen van gezinsondersteuning is nieuw in deze campagne. We hopen daarmee meer mensen te enthousiasmeren om iets voor een kind van een ander te betekenen.”

En jij?

Dat er een tekort aan pleegouders is, is al een langer lopend probleem. Goede informatie, bijeenkomsten en ervaringsverhalen moeten potentiële pleegouders over de streep trekken. Dus de vraag stellen we ook hier gewoon, als je toch aan het lezen bent: is pleegouder worden niet ook iets voor jou? Kijk op openjewereld.nu.

 

 

Andere berichten

22 november 2022
Voor de Jeugd 2022 – Jongerenwerk in school Jongerenwerkers werken steeds meer samen met het onderwijs. Door in en rondom school aanwezig te zijn,
3 november 2022
Portret pleegzorg: Sinds een half jaar verwelkomt Mirjam Zadelhoff samen met man Coen en haar drie kinderen broer Charlie*(10) en zus Bo*(9) uit Amsterdam.
1 november 2022
Een aanmeldloket voor iHUB-merken regio Amsterdam en omgeving