Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
SITE image SexQ 3

De SexQ is online! Start het gesprek over seksualiteit en genderdiversiteit

Tijdens een feestelijk event werd op 1 december de communicatietool SexQ gelanceerd. Meer dan 100 professionals waren aanwezig bij de lancering in de LHBTI vriendelijke Maarten Lutherkerk in Amsterdam.

De SexQ is een gratis communicatietool, gemaakt door jongeren, behandelaren en andere experts, om het gesprek te starten over taboeonderwerpen als puberteit, relaties, seksualiteit en genderidentiteit Hulpverleners kunnen aan de hand van 7 thema’s die jongeren zelf willen bespreken en met de letterlijke zinnen zoals zij dit graag horen, het gesprek aangaan. Naast de SexQ is er ook de SexQ Medicatie, gericht om het gesprek aan te gaan over de seksuele bijwerkingen van psychofarmaca. De SexQ en SexQ Medicatie zijn traumasensitief, LHBTIQ inclusief en houden rekening met culturele en religieuze achtergronden.

Onze missie is om seksualiteit en genderdiversiteit bespreekbaar te maken in de jeugdhulp

Tijdens het event belichtten diverse sprekers de SexQ: Klarina Lingmont (Levvel), Andre van der Stoel (predikant Evangelisch Lutherse Gemeente), Annelou de Vries (Kennis- en Zorgcentrum Genderdysforie Amsterdam UMC), Kurtly Janga (Qpido/Levvel) en Sara Bungener (Levvel/Amsterdam UMC). Naast de inhoudelijke bijdragen verzorgden 2 jongeren een prachtig optreden voor de aanwezigen.

De SexQ helpt professionals het gesprek aan te gaan over seks en gender met jongeren en jongvolwassenen (14-25 jaar). SexQ is een samenwerking van Amsterdam UMC, Levvel en de FWOS.

De SexQ is gratis te downloaden:
https://www.levvel.nl/nieuws/de-sexq-online-start-het-gesprek-over-seksualiteit-en-genderdiversiteit

Andere berichten

30 maart 2023
In Nederland was ik te complex voor hulpverleners door al mijn diagnoses en ging het steeds slechter. Maar in Spanje zagen ze mij als
16 maart 2023
Op 16 februari was IJburg College in Amsterdam het verzamelpunt van ruim 70 professionals uit het onderwijs, jongerenwerk, gemeentes, ministeries en onderzoeks- en kenniscentra.
9 maart 2023
In het kunstproject KIND VAN vertellen negentien inmiddels volwassen geworden kinderen met ouders met psychische en/of verslavingsproblemen hun verhaal. Ze zijn te zien op