Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
JADE20180206-_FM.2.21038-AdobeRGB_Perceptual

Bezoek deze Transformatiecolleges in april, mei en juni

Wel vier inspirerende Transformatiecolleges zijn in samenwerking met NEJA georganiseerd. Voor de professional die net dat beetje dieper op de materie wil ingaan. Natuurlijk is de rode lijn in de colleges de transformatie jeugdhulp: inzicht in vernieuwende werkwijzen die zich inmiddels hebben bewezen in de praktijk. Je krijgt behalve een stevig inhoudelijk verhaal ook handvaten voor de praktijk.

Je kan per college meer informatie vinden en je aanmelden door op de datum te klikken, dan word je doorgeleid naar de aanmeldpagina van NEJA.

Alle colleges zijn van 16.00 – 17.00 uur, uiteraard online.

  1. Op donderdag 29 april vertelt Alie Weerman (lector GGZ en Samenleving) over het inzetten van ouders en jongeren als ervaringsdeskundigen.
  1. Dinsdag 11 mei laten Marjan Koopman, Bas Adriaans en Aimée Quist van Blijvend Veilig zien hoe écht samenwerken aan veiligheid in gezinnen in de praktijk werkt.
  1. Dinsdag 25 mei zijn Sandra Hol (Levvel) en Debby Kastermans (Jeugdbescherming) van  Coalitie naar Thuis de sprekers. Zij hebben ongelooflijk veel kennis die ze met collega’s zullen delen tijdens die boeiende college.
  1. Elske de Kanter (Jeugdspecialist in de Buurt) en Roos van Soomeren (FamilieKracht) sluiten op donderdag 10 juni de reeks af met hun college over Gebiedsgericht werken. Want hoe zet je dat nu in?

Voor wie en door wie

De colleges zijn voor professionals en beleidsmedewerkers die werken voor jeugd en hun gezin (in de regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek –Waterland) en voor ervaringsdeskundigen.

De transformatiecolleges worden georganiseerd door het Transformatieprogramma Jeugd en het Netwerk Effectieve Jeugdhulp Amsterdam (NEJA). Beide werken aan de vernieuwing van de jeugdhulp.

Andere berichten

23 januari 2023
Thursten (26) is slechts 4 jaar oud als zijn moeder voor zijn ogen overlijdt. Het achtervolgt hem nog steeds.
21 december 2022
Indienen Workshop, Tafelgesprek en Posterpresentatie voor de NEJA-conferentie van 30-3-2023.
22 november 2022
Voor de Jeugd 2022 – Jongerenwerk in school Jongerenwerkers werken steeds meer samen met het onderwijs. Door in en rondom school aanwezig te zijn,