Kennisplatform jeugdhulp
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Nieuws
Martien_6x6_BW

24 juni Transformatiecollege met Martien Kuitenbrouwer

Het tweede Transformatiecollege ‘Samen werken in de wijk, in een ‘gedwongen’ netwerk, hoe doe je dat?’ met Martien Kuitenbrouwer vindt plaats op woensdag 24 juni van 16:00 tot 17:00. De online inschrijving is nu geopend.

Wat is het thema?

In dit online college verbindt Martien Kuitenbrouwer wetenschap en praktijk. Zij vertelt over hoe je goed kunt samenwerken in ‘gedwongen’ netwerken. Netwerken waar jij als professional niet direct voor gekozen hebt maar wel mee moet samenwerken. Dit kunnen wijkteams zijn of een netwerk van professionals rondom een gezin. Gedwongen samenwerken vraagt om een andere werkwijze.
Vragen die aan de orde komen:

  • Wat zijn de valkuilen en hoe zijn ze te vermijden ?
  • Helpt het de samenwerking om te bepalen wie de regie heeft?
  • Wat doe jij als jouw opdracht anders is dan de opdracht van  jouw collega die vanuit  een andere instelling werkt?

Over de spreker

Martien Kuitenbrouwer, historica en econoom, is betrokken geweest bij verschillende maatschappelijke innovatie initiatieven zoals het Kabinetonline en de Academie van de Stad. Ze onderzoekt vanuit de UVA verschillende manieren van samenwerken in de praktijk. Als voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Amsterdam-West weet ze als geen ander hoe de dynamiek van de praktijk is.

Praktische informatie

Wanneer:          woensdag 24 juni
Hoe laat:           van 16.00 tot 17.00 uur
Waar:                 online
Aanmelden:     https://neja.nl/inschrijven-actualiteitencollege-2/ 

Wie organiseert de colleges?

De Transformatiecolleges worden georganiseerd door het  Transformatieprogramma Jeugd en het Netwerk Effectieve Jeugdhulp Amsterdam (NEJA). Beide werken aan de vernieuwing van de jeugdhulp. De college’s zijn voor professionals en beleidsmedewerkers die werken voor jeugd en hun gezin (in de regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek –Waterland) en voor ervaringsdeskundigen.

Rena Eenshuistra – Coördinator NEJA
José Vianen – programmamanager Transformatie Jeugd Amsterdam – Amstelland

Andere berichten

30 maart 2023
In Nederland was ik te complex voor hulpverleners door al mijn diagnoses en ging het steeds slechter. Maar in Spanje zagen ze mij als
16 maart 2023
Op 16 februari was IJburg College in Amsterdam het verzamelpunt van ruim 70 professionals uit het onderwijs, jongerenwerk, gemeentes, ministeries en onderzoeks- en kenniscentra.
9 maart 2023
In het kunstproject KIND VAN vertellen negentien inmiddels volwassen geworden kinderen met ouders met psychische en/of verslavingsproblemen hun verhaal. Ze zijn te zien op