Podcast

Blijvend Veilig

Presentator Bas Adriaans van Blijvend Veilig interviewt voor deze podcast twee collega’s: Janneke Heessels en Henrieke Popken. Voor het project Blijvend Veilig hebben de Jeugdbescherming, Blijf Groep, Veilig Thuis, Raad voor de Kinderbescherming, William Schrikker Stichting en gemeenten in Amsterdam-Amstelland de handen ineen geslagen met als gemeenschappelijk doel: veiligheid creëren voor alle gezinsleden van 0 tot 100 jaar. De professionals zetten hun expertise gebiedsgericht in en werken samen met lokale teams, in en met de gezinnen. Ze doen wat nodig is voor de cliënt én de professionals uit de lokale teams. 

“We werken aan duurzame veiligheid vanuit integrale samenwerking. We hebben de keten verkort en werken efficiënter. We kunnen binnen Blijvend Veilig alles leveren, zonder overdrachtsmomenten. Op deze manier werken, is succesvoller en ook voor de professional meer bevredigend.”

Luister de podcast met Bas Adriaans, Janneke Heessels en Henrieke Popken van Blijvend Veilig hier:

Andere inspiratie

‘Het is voorbij, die mooie zomer!’ Nou ja, ‘mooi’… Er valt wat af te dingen op het weer. Maar de zomerpodcasts waren wel om…
Een Pitbull is een jeugdprofessional die zich vastbijt in lastige vraagstukken en vanuit haar/zijn eigen organisatie en expertise samen met andere professionals naar de…
Het project Jeugdspecialist in de Buurt (JIB) is ontstaan vanuit het transformatiedoel ‘geen kind de wijk uit’. In de JIB-aanpak staat samenwerking staat centraal….