5 april | 16:00 - 17:00

Hoe is het om ouder te zijn van een kind met een beperking?

Tijdens dit webinar krijg je een inkijkje in het leven van ouders. Wat is eigenlijk de impact op hún leven?
Hoe gaan zij om met de beperking van hun kind en wat houdt de term ‘levend verlies’ in?
Altijd al meer willen weten over hoe ouders de beperking van hun kind ervaren en hoe jij hier als professional het beste bij kunt aansluiten?

Minke Verdonk neemt je aan de hand van praktische voorbeelden en verhalen mee in het leven van de ouder zodat je als zorgprofessional nóg beter bij hen kunt aansluiten. Zij biedt vanuit haar achtergrond als orthopedagoog en onderzoeker begeleiding aan ouders van kinderen die extra zorg nodig hebben. Daarnaast is zij zelf moeder van een zoon met een forse lichamelijke beperking, is zij betrokken bij verschillende onderzoeken en geeft zij workshops aan zorgprofessionals.
Ze schreef het boek ‘Oog voor jou’, is mede maker van de podcast Levend Verlies en zet zich op tal van manieren in om de wereld van ouders én die van de zorgprofessionals om hen heen, dichter bij elkaar te brengen.

Aanmelden:     https://neja.nl/inschrijven-actualiteitencollege-2/

Voor wie en door wie 
Voor professionals en beleidsmedewerkers die werken voor jeugd en hun gezin (in de regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek –Waterland) en voor ervaringsdeskundigen.

Jaarlijks organiseert het Netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam (NEJA) minstens een Actualiteitencollege. Het Actualiteitencollege is bedoeld om een actueel onderwerp, dat sterk in de belangstelling staat, te bespreken en/of om de meest recente wetenschappelijke kennis over een onderwerp te delen met praktijk en beleid. 

 

Details

Datum: 5 april
Tijd: 16:00 - 17:00