7 november | Hele dag

Op 7 november 2022 wordt voor de tiende keer de Voor de Jeugd Dag georganiseerd. Een jubileum midden in het Europese Jaar van de Jeugd. De Voor de Jeugd Dag is dit jaar opnieuw digitaal.

Thema dit jaar is ‘(op)Groeien doe je samen, doe je mee?’.

Zetten we de thema’s van de afgelopen tien jaar op een rijtje, dan zien we een beweging in ons werkveld. Waar we ons de eerste jaren nog richtten op de aankomende transitie en de jeugdhulp die gemeenten moesten gaan bieden, is gaandeweg een steeds bredere kijk op de ontwikkeling van kinderen en gezinnen ontstaan. Meer en meer vragen wij ons af hoe wij als professionals thuis, op school en opvang en in de vrije tijd kunnen aansluiten bij het gezin. Ook wanneer er vragen of problemen zijn. En belangrijker: hoe we deze problemen mét de gezinnen kunnen voorkomen en dat wat goed gaat, versterken. Niet gek daarom dat kinderen en jongeren op de Voor De Jeugd Dag een steeds prominentere rol zijn gaan spelen.

De drie deelthema’s zijn: Thuis, School of opvang en Vrije tijd.

Doe je mee?

Ook dit jaar kan jij weer alles vertellen over jouw project of initiatief! We verwelkomen tijdens deze jubileumeditie daarom graag jouw programmavoorstel waarmee je deelnemers inspireert, nieuwe inzichten geeft of aan het denken zet. Een onafhankelijke jury maakt een selectie uit alle inzendingen.

Praktisch

Omcirkel maandag 7 november alvast in je agenda voor de Voor de Jeugd Dag. Let op: inschrijven kan vanaf september: je ontvangt in je mailbox een uitnodiging om je in te schrijven of houd de website in de gaten.

De Voor de Jeugd Dag is voor het derde jaar op rij digitaal: dat betekent dat er geen wachtlijst is en iedereen kan deelnemen! Deelname is kosteloos.

Meer informatie over de Voor de Jeugd Dag vind je HIER

Voor het aanmelden van programmaonderdelen kun je HIER terecht.

Details

Datum: 7 november
Tijd: Hele dag