13 oktober | 16:00
Relevanter dan ooit, steeds meer mensen naderen armoedegrens

Op donderdag 13 oktober 2022 wordt in het Amsterdamse Podium Mozaïek voor de achtste maal de Omarmprijs uitgereikt: de award voor initiatieven die zich inzetten tegen armoede. Armoede lijkt hoger dan ooit op de agenda te staan in Amsterdam maar ook in heel Nederland. Wethouder Marjolein Moorman, boegbeeld voor kansengelijkheid en strijdster tegen armoede, is ook dit jaar juryvoorzitter van de prijs.

Waar we als organisatie van de Omarmprijs hoopten steeds minder relevant te worden in de tijd vanwege een daling van de armoede, lijkt het omgekeerde te gebeuren. Door de hoge inflatie zijn de prognoses somber en verontrustend te noemen in Amsterdam en in heel Nederland. Extreem hoge energierekeningen drijft een nieuwe groep Amsterdammers naar de armoedegrens. De huishoudens die al moeite hadden in de basis levensbehoeften te voorzien, krijgen het extreem zwaar. Maar liefst twee derde van de organisaties die zich inzetten om armoede te bestrijden, ziet een stijging in de vraag naar hulp.

Jury
De jury bestaat dit jaar onder andere uit Wethouder Marjolein Moorman -ondernemer en investeerder Annemarie van Gaal, Ugur Pekdemir – directeur Coöperatieve Rabobank Metropool Regio Amsterdam, Jonah Falke – auteur Van Armoede en columniste Emine Ugur.
AT5
Ook dit jaar is de uitreiking, weer live te zien bij AT5 en online op AT5.nl op donderdag 13 oktober vanaf 16.00 uur ’s middags.

Details

Datum: 13 oktober
Tijd: 16:00