6 juli | 12:30 - 18:00

Levvel organiseert een inspirerend en verrassend theatercollege van Friso van Doesburg en Mascha Struijk.  Als we de jeugdhulp anders willen organiseren, moeten we ook het ‘samen leren’ anders organiseren.  Hoe kom je tot samen leren over de grenzen van je eigen organisatie heen?  Accreditatie: 3,75 SKJ punten.

Van ketenzorg naar netwerkzorg samenwerking

Wanneer we de hulp voor de jeugd anders willen organiseren, moeten we het ook leren samen anders te organiseren. We gaan van ketenzorg samenwerking naar netwerkzorg samenwerking, waarbij formele en informele jeugdhulp samenwerkt rondom en met het gezin. Hoe kom je tot samen leren over de grenzen van je eigen organisatie heen? Van ‘iets voor elkaar doen’ naar ‘het samen doen’. Wat kun jij morgen al anders voor de kinderen, jongeren en/of hun ouders doen terwijl de zorg zelf nu nog niet anders is georganiseerd, maar in verandering is?

Doe mee aan dit inspirerende gratis theatercollege van Friso van Doesburg en Mascha Struijk en geef vorm aan een groot lerend netwerk voor jeugd en gezinnen in Amsterdam!

Voor wie

Het Theatercollege is voor professionals, ervaringsdeskundigen, beleidsmakers en bestuurders betrokken bij de zorg voor de jeugd in Amsterdam. Zoals: iHub en de Waag, Cordaan en Ons Tweede Thuis, Stichting Verenigde Jeugdhulp, MOC ‘t Kabouterhuis, Philadelphia Zorg, Stichting Ja!, Leger des Heils, Arkin, Levéo Care, het OKT, het jongerenwerk, een buurtteam, huisartsen, gecertificeerde instelling of de gemeente Amsterdam.

Programma

Friso van Doesburg, ervaringscoach en auteur van het boek ‘Uit Huis’, neemt je mee in zijn ervaringsverhaal in de jeugdzorg vol met muziek en anekdotes over wat er anders kan en moet in de zorg voor de jeugd. Na de pauze creëert Mascha Struijk, bekend van ‘Professional vanuit je hart’, ruimte voor reflectie op de verandering in de zorg voor de jeugd. Een middag vol inspiratie, enthousiasme en vakmanschap!

12.30 uur         inloop met lunch

13.00 uur         start theatercollege

15.00 uur         pauze

15.30 uur         start reflectie

17.00 uur          borrel

18.00 uur        einde

Deze productie is voortgekomen uit het lerend netwerk Transformatie in de Jeugdhulp met deelnemende gemeenten Groningen & Nijmegen en jeugdhulporganisaties JensKoos en Levvel. Gefinancierd door het ministerie van VWS en gefaciliteerd door het NJi.

Aanmelden

Deelname is gratis, maar schrijf je wel even in:

 

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam

Details

Datum: 6 juli
Tijd: 12:30 - 18:00