23 februari | 16:00 - 17:30

Stadsgesprek: een vuist tegen jeugdcriminaliteit

 

Op donderdag 23 februari organiseert het Kennisnetwerk Amsterdam een stadsgesprek over jeugdcriminaliteit. Wat is er nodig in de strijd tegen jeugdcriminaliteit? Waar lopen buurtprofessionals tegenaan met deze moeilijk bereikbare jongeren?

Vanuit Levvel praten Faouzi Bounnaanaa en Yahia Azzouzi (hulpverleners bij IPA in de wijk) mee over hun ervaring met deze doelgroep. Het Stadsgesprek vindt plaats op 23 februari, van 16.00 – 17.30 uur met aansluitend een netwerkborrel. Locatie is Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26 in Oost. Het belooft een boeiend gesprek te worden. Ben jij er ook bij?

 

Meld je aan voor het Stadsgesprek
https://kennisnetwerk-amsterdam.nl/stadsgesprekken/

Over het programma
Twee procent van de Amsterdamse jongeren dreigt af te glijden naar de zware misdaad, aldus lector Jan-Dirk de Jong in 
Het Parool. Kenmerkend aan deze jongeren is een nare mix van aanwezige risicofactoren: huiselijk geweld, schulden, verstandelijke beperkingen. Onder invloed van grof geld en drugs escaleren jongeren steeds vaker en sneller tot het plegen van ernstige (gewelds)misdrijven. 

  

Wat hebben jongerenwerkers nodig zodat deze doelgroep niet in de harde criminaliteit terecht komt? Hoe moet de samenwerking van alle partners, zoals wijkagent, straatwerker, docent, gezinsvoogd en schuldhulpverlener, in de buurt eruit zien? Vertrouwen in elkaar als professional is daarbij essentieel. Tijdens het Stadsgesprek bespreken we met elkaar hoe we een vuist tegen harde jeugdcriminaliteit kunnen maken. 

  

Met oa lector Jan-Dirk de Jong (Hogeschool Leiden), Robin de Bood (bestuurder perMens), Lotte Terwel (stadsdeelbestuurder), Martien Kuitenbrouwer (Public Mediation Programme), Faouzi Bounnaanaa en Yahia Azzouzi (beide van Levvel).

Locatie

Jungle Amsterdam
Tweede van Swindenstraat 26
Amsterdam

Details

Datum: 23 februari
Tijd: 16:00 - 17:30