7 april | Hele dag

Na een geweldig event op 16 april 2019 hebben we op 27 oktober 2020 opnieuw Samen Toekomst Maken georganiseerd. Vanwege alle ontwikkelingen hebben we dat volledig online gedaan. Op initiatief van de Associatie voor Jeugd heeft een breed netwerk van innovatoren uit het jeugddomein de handen ineen geslagen. Om kennis, tools, ervaringen en vraagstukken over (digitale) innovatie in het jeugddomein bij elkaar te brengen op één plek. Om samen met én van elkaar te leren hoe je fundamenteel anders kunt innoveren en om stil te staan bij de rol die digitalisering daarin kan spelen. Nooit eerder hebben zoveel sectoren gezamenlijk een thema omarmd. Een uniek event dus.

NB: de kaartverkoop voor Samen Toekomst Maken start 1 februari (noteer in je agenda).

De thema’s

Thema Omgeving
Hoe willen jongeren in de toekomst wonen, eten, werken, reizen en leren? De Jonge klimaatbeweging laat hun stem horen door de Klimaatagenda 2050. Leer van SmartStart hoe data preventief ingezet kan worden. Of bouw letterlijk mee, met jongeren, aan een mini-maatschappij.

Thema Ontwikkelen
Er is tijdens het event uiteraard veel te leren, luisteren en doen rondom digitalisering en data. Zo kun je binnen het thema Ontwikkelen een interactieve workshop volgen over de effecten van alle digitale media op jongeren. En kom je meer te weten over deepfake-technologie en (meta)data.

Thema Ontmoeten
En natuurlijk kun je in gesprek met jongeren zélf over technologie, verbinding en contact. Zoals over een onderzoek over de inzet van psychedelica bij jongeren, het gebruik van apps in de hulpverlening en hoe zij écht in contact blijven in een wereld die steeds digitaler wordt.

 

Gratis online dialoogtafel op 1 februari

In de aanloop naar Samen Toekomst Maken organiseren wij een aantal prikkelende online dialoogsessies die gratis te volgen zijn. Je kunt je nu nog inschrijven voor de voorlopig laatste dialoogtafel op 1 februari van 12.00 – 13.00 uur. Het thema is Kansen creëren door het combineren van data en kennis. Onder leiding van Ellen-Joan Wessels gaan we tijdens deze dialoogsessie in gesprek met Vivian Jacobs, Pieter Folkeringa en een ervaringsdeskundige over hoe we aan een sociale wereld kunnen bouwen waarin we niet wachten tot problemen groot zijn. Een wereld waarin we data en kennis inzetten om te zien waar problemen ontstaan. Een wereld waarin we verdriet en ellende kunnen voorkomen en tegelijkertijd geld besparen?

Meer informatie en de aanmeld-link vind je hier: Online dialoogtafel ‘Kansen creëren door het combineren van data en kennis’

LocatieDetails

Datum: 7 april
Tijd: Hele dag