18 september | 12:00 - 12:30

Het culturele interview: vragenlijst

Het culturele interview is een hulpmiddel om met kinderen, jongeren en opvoeders het gesprek aan te gaan over hun leefwereld en culturele achtergrond. Door gericht vragen te stellen leer je hun behoeften en wensen kennen. Het afnemen van het interview helpt je cultureel bepaalde opvattingen en gedrag beter te begrijpen waardoor je een duidelijk beeld krijgt van de hulpvraag.

Download de tool hier

Waar zet je deze tool voor in?

Het interview helpt je om de behoeften van kinderen, jongeren en opvoeders met een migratieachtergrond te leren kennen. Je krijgt een duidelijk beeld van de hulpvraag waardoor je hulp op maat kunt aanbieden.

Wie kan deze tool gebruiken?

Het culturele interview is bedoeld voor alle professionals in de zorg- en welzijnssectoren die werken met kinderen, jongeren of opvoeders met een migratieachtergrond.

Tip: Oefen het culturele interview een paar keer zodat je de vragen onder de knie hebt voordat je er in de praktijk mee aan de slag gaat.

Toolsessie: Hoe ga jij het gesprek aan met jongeren en opvoeders over hun leefwereld en culturele achtergrond?

In een 30 minuten toolsessie laten we je graag zien hoe de tool ‘het culturele interview‘ een bijdrage kan leveren.
Door gericht vragen te stellen krijg je zicht op de behoeften en wensen die leven.
Het brengt de hulpvraag duidelijk in beeld waardoor je gericht en op maat hulp kunt bieden.

Meld je hieronder aan, waarna je een bevestiging ontvangt op het aangegeven e-mailadres, inclusief de link naar de sessie.

Details

Datum: 18 september
Tijd: 12:00 - 12:30