9 juni | 09:30 - 17:00

Op 9 juni 2022 is de Dag van de Wijkteams. Een dag vol online activiteiten voor wijkteamprofessionals. Zo kan je gluren bij wijkteams door het hele land. Of laat je inspireren tijdens een mindboost.

Leer van andere wijkteams

Maak kennis met wijkteams uit het hele land. Deel en leer van elkaar. Gluur bij de wijkteams en luister naar praktijkverhalen van andere wijkteamprofessionals.

Geef jezelf een boost

Na deze boost heb je weer helemaal zin in je werk en ben je op de hoogte van alle trends op het gebied van de zorg.

Nice to know: OKT Amsterdam draagt ook bij aan het programma!

OKT Amsterdam levert ook een bijdrage aan deze dag: in het programma zijn twee presentaties opgenomen:

1. Armoede: stress sensitief werken in de praktijk

Armoede en schulden veroorzaken chronische stress bij gezinnen. Dat heeft grote gevolgen op het dagelijkse functioneren en gedrag van ouders en jeugdige(n).

In deze deelsessie neem ik jullie mee aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden en zal ik wat vertellen over de manier waarop we collega’s ondersteunen in het werken met gezinnen die door armoede en schulden veel stress ervaren. Ik zal daarbij wat dieper ingaan op de volgende onderwerpen:

  • Leren & ontwikkelen (toepassen in de praktijk);
  • Training Stress Sensitief Werken ( werkzame elementen);
  • Werken met de Amsterdamse Maatwerk Methode met partners in de wijk (lessons learned);
  • Samenwerking Buurtteam/ Ouder- en Kindteam/ WPI.

2. Transformeren met scholen

Hoe kunnen we in de samenwerking met onderwijs bijdragen aan het vergroten van kansengelijkheid en het wijkgericht werken versterken? Hoe kunnen we gezamenlijk breder kijken dan op kindniveau (probleemgedrag van een kind vraagt om een diagnose)? Meer de gezamenlijke blik richten op contextuele factoren; zijn er meer kinderen in de klas, op de school, in de buurt waar dit bij speelt en hoe benutten we meer de preventieve krachten in de wijk? Hoe kunnen we analysegesprekken daarover met scholen vormgeven.

De Ouder- en kindteams vertellen over hun ervaringen en wisselen graag ook ervaringen met de deelnemers uit.

Details

Datum: 9 juni
Tijd: 09:30 - 17:00