1 november | 16:00 - 17:00

Dit najaar vervolgen wij onze Actualiteitencolleges van 2022 op dinsdag 1 november van 16:00 uur tot 17:00 uur met een online bijeenkomst over:

De Amsterdamse zedenzaak; wat heeft het ons geleerd?

door Eva Verlinden (Senior onderzoeker GGD Amsterdam) en Esther van Duin (promovendus Amsterdam UMC).

Eind 2010 werd Nederland opgeschrikt door een ongekende situatie. Een groot aantal baby’s en peuters bleek seksueel te zijn misbruikt door Robert M, een mannelijke medewerker van diverse Amsterdamse kinderdagverblijven waaronder ‘t Hofnarretje. Deze zaak, bekend als de Amsterdamse zedenzaak, heeft velen van ons geraakt.

Samen met vele andere partijen in de stad is de GGD vanaf het begin betrokken geweest bij de opvang en ondersteuning van alle betrokkenen in deze zaak. En nog altijd heeft de GGD nauw contact met vele ouders en kinderen in het kader van langlopend onderzoek.
Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met het Amsterdam UMC en biedt de mogelijkheid om meer kennis en inzichten te ontwikkelen over de opvang, begeleiding en korte- en lange termijn gevolgen van het misbruik voor zowel de kinderen als de ouders.

Ben je benieuwd hoe het de ouders en kinderen vergaat? Wil je meer weten over de resultaten van het onderzoek? Meld je dan aan voor dit college.

Details

Datum: 1 november
Tijd: 16:00 - 17:00